Even op de koffie bij… Lenneke Prinsen

28 juni 2024

Maandag 24 juni schuif ik aan bij Lenneke in de tuin. Deze afspraak liet even op zich wachten in verband met de vakantie van Lenneke. Na een rondleiding door de praktijk (aan huis) nemen we plaats aan de tuintafel. Na weken vol regen schijnt nu eindelijk de zon weer, daar genieten we graag van. Met dank aan de doorverwijzing door Carla, vertelt Lenneke haar verhaal!

Kan je jezelf en je bedrijf voorstellen?

Ik ben Lenneke Prinsen, geboren en opgegroeid in Leende. Sinds 2005 woon ik in Liempde met Ted en onze twee dochters, Emma en Lotte. In 1995 ben ik mijn loopbaan gestart als logopedist. Ik werkte in de gezondheidszorg (revalidatie) en in het speciaal onderwijs. Nu val ik incidenteel nog wel eens in op afdelingen als daarom gevraagd wordt.

Naast mijn baan als logopedist was ik in Liempde actief bij het JAS en bij de Raad van Toezicht van de Oversteek. Zo ontwikkelde ik mijn sociale netwerk binnen Liempde.

Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in gezondheid, ontspanning en zingeving. Dat vertaalt zich in het beoefenen van yoga, goed en lekker eten en veel buiten zijn. Met een groep vriendinnen koken we periodiek samen, en soms gaat dat nog verder. Zo heb ik samen met een vriendin gerechten verkocht tijdens Proef Lokaal Liempde en hebben we gezonde mueslirepen verkocht tijdens de Samenloop Voor Hoop.

Vorig jaar ben ik gestart met mijn eigen praktijk aan huis: LeVe Integrale Orthomoleculaire Therapie. Binnen deze therapie kijk ik naar het totaalplaatje van leefstijl, voeding, beweging en gedrag. Samen met de cliënt leg ik de puzzel wat het lijf nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze puzzel is bij elke cliënt anders, maar ook bij elke klacht anders. Het is voor mij erg belangrijk om persoonlijke aandacht te geven, oprecht te luisteren en niet in te vullen voor de ander. Dat is voor mij geen uitdaging, maar komt voort uit oprechte interesse in en respect voor de ander.

Hoe ben je gekomen waar je nu staat?

Als logopedist haalde ik veel energie uit het helpen van kinderen om zich beter te kunnen uitdrukken, op welke manier dan ook. In de loop der jaren verplaatste dit zich en vond ik juist meer uitdaging in het coachen van de mensen om het kind heen, zoals ouders en leerkrachten. Hoe kun je hen leren om het kind successen te laten behalen!

Dit coachen heeft zich verder ontwikkeld, waardoor ik me steeds meer ben gaan verdiepen in wat mensen nodig hebben om fysiek en mentaal gezonder te worden. Via via kwam ik in aanraking met de orthomoleculaire therapie. Deze vorm van zorg sprak me enorm aan, ook omdat deze in lijn ligt met wie ik als persoon ben. Inmiddels heb ik verschillende scholingen gevolgd en me gevestigd als orthomoleculair therapeut.

De  chill/kantoor-ruimte in huis werd omgebouwd tot praktijk en zo kon ik starten. Man en dochters hebben geholpen met vormgeving en Analyze Design heeft uiteindelijk een huisstijl gemaakt waarmee ik mijn communicatie kon vormgeven.

De titel orthomoleculair therapeut is niet beschermd. Toch wil ik aan mijn cliënten een kwaliteitskeurmerk laten zien. Na veel administratief werk ben ik gecertificeerd als CAT-vergoedbaar therapeut. Hierdoor worden de behandelingen door een aantal verzekeraars deels vergoed. Dit keurmerk moet elk jaar opnieuw beoordeeld worden, waarbij bijscholing,  intervisie en visitatie een essentieel onderdeel zijn.

Hoe maak je jezelf zichtbaar voor de (potentiële) cliënten?

Ik heb veel tijd gestopt in het onder de aandacht brengen van mijn praktijk bij doorverwijzers zoals huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, etc zodat zij hun cliënten met blijvende klachten kunnen doorverwijzen. Maar met alleen een bord in de tuin en mijn gezicht en verhaal te laten zien en horen kom je er niet.

Een tijdje heb ik een periodieke column gehad in de MooiBoxtel. Op die manier kon ik mezelf ook bekend maken bij de Liempdse en Boxtelse inwoners. Helaas is MooiBoxtel onlangs gestopt.  

Ook ben ik buiten mijn comfortzone gegaan, en de wereld van social media ingestapt. Daarvoor moest ik echt een knop omzetten! Met hulp van mijn dochter ben ik de wereld van Facebook, Instagram en LinkedIn gaan ontdekken. Inmiddels plaats ik consequent elke week een artikel en kijk ik een paar keer per week of er reacties zijn. Niet te vaak, ik zit zo min mogelijk met een “scherm” onder mijn neus.

Hoe zie je je toekomst als ondernemer voor je?

Op dit moment ben ik nog steeds een startende ondernemer. Ik heb nog ruimte in mijn praktijk voor nieuwe cliënten. Ik ben tevreden als ik straks 20 uur per week werkzaam kan zijn in mijn praktijk. Daarnaast spelen er ook nog andere, nieuwe concepten door mijn hoofd. Die plannen zijn nog heel globaal maar liggen in lijn met mijn persoonlijkheid en hobby’s.

Voor welke kennis kunnen ondernemers bij jou terecht?

Ik heb  inmiddels veel kennis opgedaan over zakelijk verbinden en netwerken. Ook heb ik ervaren dat het werken met social media iets is wat je gewoon moet doen. Die ervaring kan ik ook met anderen delen.

Aan wie geef je de pen door:

Aan Jos van de Laar van ‘t Liempds Pakhuis. Jos is een bekend gezicht voor velen, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het is om al zo lang een winkel in Liempde te hebben. Wat zijn zijn uitdagingen? En wie is de mens achter deze ondernemer?