Boon Food Group opent nieuwe Boon’s Markt in Liempde

7 maart 2024

Boon Food Group opent nieuwe Boon’s Markt in Liempde

Boon Food Group heeft met Coop Supermarkten en verhuurder overeenstemming bereikt over de doorstart van de huidige Coop supermarkt aan de Nieuwstraat in Liempde. Coop heeft al eerder bekend gemaakt deze vestiging af te willen stoten. Hiermee is het zeker dat de supermarkt in Liempde blijft bestaan. De afgelopen periode was er veel onzekerheid bij medewerkers over hun werkgelegenheid en bij inwoners van Liempde of zij nog wel in eigen dorp hun boodschappen kunnen blijven doen.

De komende tijd zal de supermarkt fors verbouwd worden. De voorpui wordt in zijn geheel vervangen, het pand wordt geïsoleerd, de vloer en alle inventaris wordt vernieuwd. Tevens zal het pand een stuk energiezuiniger worden gemaakt. De Boon’s Markt in Liempde zal worden geëxploiteerd door ondernemer Ron Tholen, die opgegroeid is in een supermarktgezin en ook al een supermarkt in Wintelre bezit. Ron Tholen licht toe; “Ik kijk er erg naar uit, samen met de vertrouwde gezichten in de winkel onze klanten te ontvangen in onze nieuwe Boon’s Markt. We gaan er een eigentijdse supermarkt van maken waarin we ons echt willen onderscheiden met onze versafdelingen, een groot assortiment kruidenierswaren en een aantrekkelijk prijspeil en bovendien wekelijkse aanbiedingen. Wij willen echt de supermarkt voor iedere inwoner van Liempde zijn, een plek waar de inwoners hun boodschappen doen maar elkaar ook ontmoeten en een praatje maken”.

Eric Brosius, manager acquisitie van Boon Food Group; “De voorbije periode hebben we in goed overleg met de eigenaar van het pand, de gemeente en de ondernemer gesproken over het toekomstbestendig maken van de supermarkt. Helaas moeten we de winkel daar een aantal weken voor sluiten maar er komt dan ook wel een echte Boon’s Markt voor terug, die volledig voldoet aan de eisen des tijds. We hopen dat het snel 1 mei is, want dan staat de opening gepland en kan iedereen in Liempde kennis maken met Boon’s Markt, Ron Tholen de ondernemer en zijn team”.

Willem Boon, commercieel directeur, meldt tot slot dat naast dat ik erg blij ben met weer een nieuwe Boon’s Markt, er zeker nog meer in het verschiet ligt. Ik ben erg verheugd met de keuze van Ron Tholen voor Boon’s Markt, een echte Brabantse ondernemer die past bij het marktgebied. En uiteraard ligt het in lijn met onze ambitieuze groeiplannen.

Boon Food Group B.V. is lid van Superunie, de inkoopvereniging op het gebied van levensmiddelen, die 12 supermarktorganisaties vertegenwoordigd. Boon Food Group B.V is gevestigd in Dordrecht en heeft supermarkten onder Boon’s Markt, Boon’s Dagmarkt en MCD, een groothandel in levensmiddelen met concepten als Buurtsuper en Vakantiesuper, BFG Export en Zorgboodschap, de leverancier voor de zorg in Sassenheim.