Jubileum Verhees Products

sep 7, 2021

Al 25 jaar de specialist in duurzame oplossingen voor de openbare ruimte

 

Op zoek naar duurzaam hout in Hongarije. Zo begon het ondernemersavontuur van André Verhees in 1996. Toen bleek dat er geen constante stroom van Acacia hout naar Nederland opgezet kon worden, ging André op zoek naar een andere duurzame oplossing. Kunststof. Geen milieuvervuilende kunststof, nee; kunststof van gerecycled materiaal dat zelf ook weer hergebruikt kan worden. En deze producten zien we nu al 25 jaar lang overal in Nederland en België terug. Ter ere van het 25-jarig bestaan hierbij een mooie terugblik met oprichter André Verhees.

Kwaliteit voorop

In de jaren ‘90 was er behoefte aan palen en bordjes die alle weersomstandigheden konden trotseren. André vertelt: “Voldoende Acacia hout vanuit Hongarije naar Nederland halen, ging niet. Zo kwam ik op het idee om naar een ander materiaalsoort te kijken, als alternatief. In samenwerking met een Belgisch bedrijf besloot ik om een betrouwbare en gereguleerde kunststofstroom op te zetten. Ik wilde een constante kwaliteit en een grotere variatie van kunststof profielen mogelijk maken. En dat is gelukt.”

Van Noord-België tot aan de Waddeneilanden

De eindproducten zie je overal terug in de openbare ruimte. André: “Waar je ook komt, iedereen heeft weleens een product van ons gezien. VERHEES PRODUCTS maakt onder andere straatmeubilair, bloembakken, afzetpalen voor in het verkeer, routepalen en pictogrammen. De toeristische bewegwijzering kwam in opkomst en daarvoor biedt VERHEES PRODUCTS een ideale oplossing. Fietsroute netwerken, wandelroutes, mountainbike routes; het hele systeem van toeristische bewegwijzering maken wij. Van Noord-België tot aan de Waddeneilanden: wij hebben wandelroutes aangelegd of de materialen ervoor aangeleverd. Dat vind ik toch wel het mooiste succes.”

De kracht van het bedrijf

Bescheidenheid siert de mens. Zo ook André. Op de vraag wat de kracht van VERHEES PRODUCTS was in zijn tijd, zegt hij na enige twijfel: “Het zijn de eenlingen die het bedrijf maken. De kracht van VERHEES PRODUCTS was André Verhees. Dat ben ik. Ik ben 70 jaar, nu ben ik wel zover dat ik dat durf te zeggen. Ik heb er heel veel voor moeten doen, ik was altijd hard aan het werk én had de juiste mensen om mij heen. Mede daardoor heb ik iets moois kunnen opbouwen. Onze kracht zit ‘m in klantvriendelijkheid, snelheid en communicatie. Communicatie is het állerbelangrijkste. Het geven van advies en samen komen tot praktische toepassingen van gerecycled kunststof, is tot de dag van vandaag nog steeds één van de sterke punten van het bedrijf.”

De overname

Tijd voor pensioen. Na jarenlang hard gewerkt te hebben, is André er klaar voor om het kunststof stokje over te geven. “Rogier en ik werkten al jaren samen. Ik dacht: ik bel hem gewoon op en ik vraag of hij interesse heeft. Rogier zag hier zeker wat in en heeft VERHEES PRODUCTS overgenomen. Ik heb mijn bedrijf met een heel goed gevoel aan Rogier overgedragen. Ook Rogier staat voor kwaliteit, duurzaamheid en maatwerk voor klanten.”, aldus André.

Ieder stukje buiten een beetje mooier maken

Sinds 2016 is Rogier Biekens eigenaar van VERHEES PRODUCTS. En dat past precies in zijn straatje. Rogier deelt zijn passie: “Frisse lucht in mijn gezicht, groene bladeren boven mijn hoofd en ruwe aarde onder mijn voeten. Dan ben ik op mijn best. Als echt buitenmens ben ik niets liever dan in de natuur. Mijn missie? Buitenruimtes mooier, groener en duurzamer maken. ‘Nee’ bestaat niet, ik denk alleen in mogelijkheden. Als verbinder vind ik de weg om van iedere buitenruimte een duurzame creatie voor mens en natuur te maken. De producten van VERHEES PRODUCTS zijn een hele mooie, duurzame aanvulling op mijn andere bedrijf: HOLLANDIA Groengroep. Ik ben nog steeds iedere dag blij met het vertrouwen van André en de kans die hij mij heeft gegeven. Mijn ambitie? VERHEES PRODUCTS nog verder laten groeien en bloeien! Zo leveren we inmiddels ook al in Duitsland en Italië en bieden we nog meer duurzame materialen. Naast gerecycled kunststof kiezen klanten ook steeds vaker voor gecertificeerd hout, onderhoudsvrij beton, metaal, rubber en bio based producten. De mogelijkheden zijn oneindig!”